perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kesä on alkanut ja kirkon ovi on auki!

Heipä hei täältä taas! :) Pari viikkoa sitten Lempäälän Pyhän Birgitan kirkon ovet avautuivat taas ja kirkko toimii myös tänä vuonna tiekirkkona. Kesällä yhteensä noin 260 kirkkoa ympäri Suomea on avoinna vierailijoille ja ohi ajajille, ja Lempäälän kirkko on yksi näistä. Ja minulla on kunnia toimia tiekirkko-oppaana myös tänä kesänä!


Nimeni on siis Miisa ja kirjoitin mietteitäni tähän blogiin vuosi sitten kesällä. Kesätyöni on ainutlaatuinen: vietän päiväni keskiaikaisessa kivikirkossa kertoen sen historiasta ja esineistöistä vierailijoille sekä huolehtien sen siisteydestä. Päivät ovat menolla tapaa erilaisia, vaikka työ periaatteessa joka päivä samanlaista. Ilmat vaihtelee välillä on helle ja aurinko porottaa, välillä taas tuulee ja myrskyää niin että katto humisee ja narahtelee. Vierailijoita käy joku päivä vain yksi kaksi koko päivänä toisena taas tulee iso ryhmä ja meininkiä riittää. On hienoa vaikka olosuhteet ja ympäristö muuttuu oma jykevä kirkkomme seisoo uljaana keskellä pientä kylää. Ihmiset ovat tulleet rauhoittumaan ja miettimään kirkkoon jo satoja vuosia, juhlimaan ja iloitsemaan, suremaan ja hakemaan lohtua eri elämän tilanteissa ja tunteissa.


Toivotan sinut tervetulleeksi lukemaan blogiani myös tänä kesänä ja tutustumaan tiekirkko-oppaan työhön! Tule myös ihmeessä vierailemaan Lempäälän kirkkoon jos halua ja kykenemistä vain on! :)
Kirkko avoinna 14.8. asti arkipäivisin kello 10-16.


Kesäterveisin Miisa

2 kommenttia:

  1. Hei Miisa. Joko olet tänä vuonna poikennut Lähetyskirppis Toivontorilla? Kirppis on kesäaikaan auki ma, ke ja to klo 11-14. Poikkean joku päivä, avaan tarv. kirppiksen Sinulle tiekirkon sulkeuduttua, tai miten sovitaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kutsusta! :) Poikkesin muutaman kerran jo viime kesänä, joten tuttu paikka entuudestaan. Kävin siellä myös nyt piipahtamassa, kiva, tunnelmallinen kirppis, tein myös muutaman hyvän löydön! Yritän siis tulla myös ehdottomasti uudestaan!

    VastaaPoista